Isolatieglas

Isolatieglas, dubbelglas en triple glas kunt u helemaal op maat laten maken bij Balink. De belangrijkste functie van isolatieglas is het behouden van warmte.

Productinformatie

Algemeen

Isolatieglas

Isolatieglas bestaat uit twee enkele ruiten met een ruimte er tussen. De ruimte, ook wel spouw genoemd, werkt isolerend en draagt bij aan het besparen van energie. HR++ en HR+++ (triple) beglazing wordt gezien als energie zuinige beglazing en passen wij steeds vaker toe.

Alle voordelen van isolerend glas

Bij HR++ en -HR+++ glas wordt in de spouw een edelgas toegevoegd, dit is vaak argongas. Dit gas biedt extra isolerende eigenschappen waardoor het glas beter isoleert. De breedte en de gasvulling van de spouw, samen met de transparante coating van metaaloxiden op het glas bepalen samen de isolatiewaarde. Wij kunnen glas leveren dat tot vijf keer beter isoleert dan enkel glas.

Onze producten

Zowel standaard Isolerend glas, HR+, HR++ of HR+++ (triple) glas , uit te voeren in:

  • Zonwerende isolatie beglazingen.
  • Gelaagde veiligheidsbeglazingen.
  • Geluidsisolerende beglazingen.
  • Isolerend glas voor monumenten.

Bij Balink kunt u vertrouwen op de kennis van onze vakmensen. Wij luisteren naar uw wens en denken mee over mogelijkheden en oplossingen. Zo zorgen wij ervoor dat u altijd het Isolerend glas in huis krijgt dat u wilt. Neem gerust contact met ons op!

U kunt er ook vrijblijvend één of meerdere informatiebrochures downloaden.

BENG Glas

Met BENGglas, het beste isolatieglas ter wereld (U=0,40), komen ‘Bijna Energie Neutrale Gebouwen’ een grote stap dichterbij!

BENGglas, gehard vacuümglas, is een revolutionaire ontwikkeling op het gebied van (glas)isolatie. Ten opzichte van HR (U=2,80), HR++ (U=1,10) of triple glas (U=0,80), kent BENGglas diverse voordelen. Zo heeft het de beste isolatiewaarde (U=0,40) van alle typen, is het extreem dun (vanaf 8,15 mm) en biedt het optimaal wooncomfort door de hoge mate van geluidsdemping van 36 dB.

Vacuümglas is uitermate geschikt voor de verduurzaming en/of renovatie van uw woning. In tegenstelling tot traditioneel isolatieglas, is vacuümglas extreem dun (vanaf 8,3 mm). Hierdoor kan BENGglas altijd in bestaande kozijnen worden geplaatst waardoor flink wordt bespaard op het vervangen van kozijnen.

Maar ook voor nieuwbouw is BENGglas een zeer interessant product. Zo biedt het de mogelijkheid om nieuwe woningen te ontwerpen naar de, sinds 1 januari 2022 verplichte, BENG normering.

Het BENGglas portfolio bestaat uit vier typen vacuüm isolatieglas: BENGglas, BENGglas MAX, BENGglas + en BENGglas BASIC. Elk type heeft haar eigen specifieke technische eigenschappen en unieke uiterlijke kenmerken.

Diverse voordelen van BENGglas:

  • De beste isolatiewaarde op de markt: 0,40
  • Stil wonen (-36dB)
  • Standaard gehard: 5 x sterker, letselveilig zonder kans op thermische breuk
  • Past in de bestaande kozijnen
  • Verwachtte levensduur van 50 jaar
  • Tot 7 x minder afstandhouders
  • Eerlijke prijzen
  • 15 jaar garantie

Om de stap naar ‘bijna energieneutraal’ nog aantrekkelijker te maken, komt BENGglas in aanmerking voor subsidie. De meldcode die u bij uw subsidieaanvraag kunt indienen is KA18780.

Meer informatie vindt u op www.bengglas.nl

Tips

Verschijnsel Condensatie

Condensatie op drie posities

Anders dan op enkel beglazing, waar condensatie meestal aan de binnenzijde van gebouwen optreedt, kan condens zich bij isolatieglas op drie verschillende posities bevinden:

1. Aan de buitenzijde van de woning/gebouw

Condensatie op HR-glas komt door het geringe warmteverlies. Gezien de hoge isolatiewaarde van HR-glas wordt de temperatuur van het buitenblad nauwelijks beïnvloed door de verwarmde huiskamer. Er is dus sprake van weinig warmteverlies door de beglazing. Als er een temperatuurstijging van de buitenlucht plaatsvindt en er is tevens sprake van een hoge luchtvochtigheid, dan slaat de waterdamp van de buitenlucht op het glas.

Namelijk; door de lagere U-waarde van het HR-Glas isoleert de glasconstructie beter en zal de temperatuur van de buitenruit lager blijven.

Condensatie treedt voornamelijk ’s ochtends vroeg op, met name in de lente en de herfst en verdwijnt vanzelf als de desbetreffende beglazing weer op omgevingstemperatuur komt. Het vormt in feit een bewijs van het goed functioneren van de extra- isolerende beglazing.

2. Condensatie tussen de beide glasbladen

Het optreden van de condensatie tussen de glasbladen duidt er op, dat de dubbelglas-eenheid lek is. Over het algemeen treedt er een vermindering van het doorzicht op en ontstaat er op den duur een onafwisbare grauwwaas op de ruit. De enige oplossing is het vervangen van de betreffende ruit. Wanneer deze verschijnselen zich voordien binnen tien jaar na de productiedatum van de betreffende ruit valt dit onder fabrieksgarantie. (Zie garantievoorwaarden van de fabrikanten).

3. Condensatie aan de binnenzijde van de woning/gebouw

Wanneer er condensatie aan de binnenzijde van isolatieglas optreedt, heeft dit niets te maken met de kwaliteit van de ruit. Het zijn de omstandigheden binnen in de woning die ertoe leiden dat de ruit beslaat. Enkele voorbeelden voor het ontstaan van waterdamp zijn:

  • Een aquarium in huis
  • Geen of te weinig ventilatie
  • Koken
  • Drogen van was

Thermische breuk

Thermische breuk in glas ontstaat door temperatuurverschillen in het oppervlak van het glas. Wanneer er een temperatuurverschil ontstaat van meer dan ca. 30 °C in het glasoppervlak zelf, kan een ruit op een bijzondere manier breken. Dit noemt men een ‘thermische breuk’.

Een thermische breuk heeft een speciaal breukpatroon en is niet te vergelijken met het breken van glas door bijvoorbeeld het inslaan van beglazing.

Een thermische breuk is te herkennen aan één breuklijn die loodrecht vanuit de rand van het glas begrint en daarna in een grillige vorm verder loopt. Of er sprake is van een thermische breuk kan het best door een vakman worden beoordeeld.

Een thermische breuk is geen productfout, maar het gevolg van sterke temperatuurverschillen in het glas. U kunt de kans op thermische breuk fors verkleinen door:

  • Jaloezieën, lamellen of overgordijnen op enige afstand van de beglazing te plaatsen;
  • Verwarmingselementen niet te dicht bij de beglazing te plaatsen;
  • De beglazing niet te beschilderen of te beplakken met plakfolie;
  • Geen grote voorwerpen ( poef, kussen ) te plaatsen aan de binnenkant, dicht achter de beglazing;
  • Handelingen te voorkomen die tot een temperatuurverschil in de beglazing kunnen leiden (bijvoorbeeld een gericht koude waterstraal op een door de zon verwarmde beglazing).

Interferentie

Wat is interferentie?

Soms zijn in het glas of in de weerspiegeling van glas olieachtige vlekken zichtbaar.
Indien er op het glas wordt gedrukt en de vlekken verplaatsen zich, dan is er sprake van interferentie.

Interferentie is een natuurkundig verschijnsel en geen fout in het product.
Onder een bepaalde lichtval kan glas werken als een prisma en splitst het daglicht in verschillende kleuren. Dit wordt aan het glasoppervlak zichtbaar als olieachtige vlekken, stroken of cirkels.

Het risico op dit verschijnsel is het grootst bij isolerend dubbelgals met glasbladen van gelijke dikte. Om dit risico te verkleinen wordt er aangeraden om bij blank isolerend glas ongelijke glasdikte toe te passen. Dun in plaats van 4 mm –spouw- 4 mm, te kiezen voor 4 mm –spouw- 5mm.

Bij gecoat isolerend dubbelglas zoals HR, is het risico op interferentie gering. De gecoate ruit heeft doorgaans, door de coating een andere dikte dan de tegenruit.

Inspiratie Offerte
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Brochures

Onze brochures kunt u digitaal aanvragen, deze worden dan via e-mail aan u toegezonden.

Balink Brochure Algemeen


Algemene informatie folder

Brochure downloaden

Randverloop drievoudig isolatieglas

Brochure downloaden

Beoordelingsrichtlijnen isolatieglas

Brochure downloaden

Garantievoorwaarden AGC

Brochure downloaden

Garantievoorwaarden Scheuten

Brochure downloaden

Garantievoorwaarden Saint Gobain

Brochure downloaden

Wat zeggen onze specialisten?

Ik ben van structuur en betrouwbaarheid. De klant weet tot in de details waar hij/zij aan toe is, wat we aanbieden en wat we oplossen.

Margriet Jorna

Isolatieglas Specialist

Menu