Betrokken bij mens, milieu en toekomst

Balink & Duurzaamheid

Balink & Recyclen

Al sinds de jaren tachtig was Balink zeer betrokken bij en initiatiefnemer van het glas-recycleproject. Naast het beperken van de CO2-uitstoot en het minder gebruiken van ‘nieuwe’ grondstoffen, biedt glas recyclen nog een vrij onbekend extra groot voordeel.

Het maken van nieuw glas uit zand, soda en kalk kost ongeveer 30% minder energie als er een portie glasscherven aan het zandmengsel wordt toegevoegd. Vanzelfsprekend leveren wij glasafval altijd gescheiden in.
Lees meer

Balink & Mens

Duurzaamheid betekent voor ons ook een samenleving waarin iedereen een plek van betekenis heeft, zodat niemand aan de zijlijn hoeft te staan. Balink wacht dus niet op wetten en eisen van bovenaf, maar gaat zelf actief aan de slag voor een betere werkomgeving.

Balink & Europa

Naast duurzaamheid binnen onze ‘Balink-familie’ zorgen we ook daarbuiten voor ons aandeel in een betere wereld. Ons glas kopen we bijvoorbeeld in bij Europese producenten. Zo weten wij zeker dat het de werkomstandigheden van de mensen die ons en uw glas produceren goed zijn.

Bij de Balink familie is plek voor iedereen

Zo focussen wij ons al jaren op de integratie van slechthorende en dove jongeren op de werkvloer.

Wij zijn zeer geïnteresseerd in de bijzondere manier hoe deze groep zich ontwikkeld. Onze jobcoach is daarom ook gespecialiseerd om jongeren met gehoorproblemen te begeleiden, tevens beheerst één van onze medewerkers gebarentaal.

Meer weten

Betrokken bij mens, milieu en toekomst

De wereld voor kinderen van onze medewerkers, klanten, leveranciers en familie een beetje beter achterlaten dan we haar vonden. Dat betekent duurzaamheid bij Balink.

Menu