Glasgevel voor trappenhuis / liftschacht

Dit appartementen complex is in de jaren tachtig door Maarten Evelein ontworpen en was een dusdanig innovatief woonconcept, dat het project een inzending was voor de Prix de Rome.

Omschrijving

Glasgevel voor trappenhuis / liftschacht

Dit appartementen complex is in de jaren tachtig door Maarten Evelein ontworpen en was een dusdanig innovatief woonconcept, dat het project een inzending was voor de Prix de Rome. In 2020 is het toe aan groot onderhoud. Wim Lindenbergh van Studio Y tekent voor het ontwerp van de liftschachten/trappenhuizen, dat in goed overleg met Evelein tot stand is gekomen. De verbinding tussen liftschacht en trappenhuis met de woonomgeving wordt onder andere subtiel benadrukt door de lichtgrijze horizontale kozijn elementen in de glaspartij aansluitend op de galerij: verdiepingshoogte, verbinding en menselijke maat zitten hierin besloten.

Dit object is een goed voorbeeld van een vakkundig geproduceerde en gemonteerde glazen gevel, die een beeldbepalend deel van een gebouw is. De techniek die Balink gebruikt is een beproefde aluminium gevel constructie met daarop blind gemonteerde glaspanelen. De glas panelen zijn 8 mm dik extra helder glas geƫmailleerd in een customized kleur, die past bij het kleurplan voor het hele gebouw. Een ander detail is het zwart anodiseren van de aluminium achterbouw. Ook waar gebruikers van dichtbij naar de naden tussen de glaspanelen kijken, zijn achter het glas geen verschillende kleuren zichtbaar.

Voor betrokken partijen is het belangrijk om qua gedachtengoed, gebruiksgemak en uitvoering op elkaar aangesloten te zijn. Het vakmanschap van Balink en het feit dat alle glas elementen van dit werk in eigen productie geproduceerd worden, ook het geƫmailleerde glas, dragen bij aan de kwaliteit van het eindresultaat.

Contact

Neem contact op met Balink Glas & Aluminium

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu