Kunstwerk Tweede Kamer

Balink Glas & Aluminium werkt mee aan kunstwerk Tweede Kamer. Een paar maanden geleden is Balink Glas & Aluminium benaderd door kunstenaar Jan den Ouden om mee te werken aan een kunstwerk ter gelegenheid van het honderdjarige bestaan van de politieke partij SGP.

Omschrijving

Kunstwerk Tweede Kamer

Balink Glas & Aluminium werkt mee aan kunstwerk Tweede Kamer

Kunstenaar Jan den Ouden benaderde Balink Glas & Aluminium om mee te werken aan een kunstwerk ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de politieke partij SGP. Donderdag 26 april 2018 heeft de SGP het kunstwerk aangeboden aan de Staten-Generaal. Het kunstwerk werd onthuld in de statenpassage.

Het kunstwerk
Het kunstwerk bestaat uit drie lagen glas tegen een roomwitte achtergrond. Het glas is geleverd door Balink. Op de achterste laag glas staat het portret van Willem van Oranje. Dit portret is opgebouwd uit meer dan duizend handgeschreven voornamen van SGP’ers en andere Nederlanders. De middelste laag is een gekalligrafeerde tekst van het eerste en zesde couplet van het Wilhelmus. De voorste laag beeldt de Nederlandse vlag uit. De illustraties die op het glas te zien zijn, zijn door de keramische glasprinter van Balink aangebracht op het glas.

Keramisch glas printen
Balink Glas & Aluminium is specialist op het gebied van keramisch glas printen. De digitale glasprinter treedt ver buiten de grenzen van printwerk op glas. Dit biedt de zakelijke markt eindeloze voorsprongen en mogelijkheden.

Contact

Neem contact op met Balink Glas & Aluminium

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu