Winkelcentrum Herenhof

Het winkelcentrum Herenhof in Alphen a/d Rijn was toe aan een opfrisser. Het was van belang dat de winkeliers, de huurders en gebruikers, de toegevoegde waarde van een winkelcentrum als fysieke belevingsruimte optimaal kunnen benutten.

Omschrijving

Winkelcentrum als fysieke belevingsruimte

Het winkelcentrum Herenhof in Alphen a/d Rijn was toe aan een opfrisser. Het is voor de eigenaar van het centrum van belang dat de winkeliers, de huurders en gebruikers, de toegevoegde waarde van een winkelcentrum als fysieke belevingsruimte optimaal kunnen benutten. De winkeliers kunnen zo met hun winkels een waardevolle stenen tegenhanger blijven van online omgevingen. Vanzelfsprekend moet het winkelcentrum tijdens de renovatiewerkzaamheden vol in bedrijf blijven: de winkels toegankelijk, de parkeerterreinen vrij en de veiligheid van de gebruikers geborgd.

De uitgangspunten en beelden zijn gemaakt door Bloemen Architecten uit Alphen a/d Rijn, Hilhorst Bouwbedrijf uit Amsterdam is aangezocht als hoofdaannemer om dit omvangrijke project uit te voeren. Alle puien en luifels zijn binnen de voorliggende parameters ontworpen, gemaakt en gemonteerd door Balink Glas & Aluminium uit Heerenveen.

Voor dit werk heeft Balink ervoor gekozen om samen te werken met partners die al meerdere decennia of zelfs bijna een eeuw met ons samenwerken in uitdagende projecten: Reynaers heeft de series CS86 en CS77 voor de kozijnen en de CF77 voor de vouwwanden van de winkels geleverd. Deze puien zijn voorzien van het HR++ met de juiste specificaties geleverd door AGC.

Een belangrijk visueel aspect van de renovatie zijn de luifels uitgevoerd in Reynaers CW50 serie die voorzien zijn van veiligheids glas panelen in gelaagd 66.2, die Balink in haar eigen productie faciliteit engineert, produceert en samenstelt. Het float glas voor het veiligheidsglas van de luifels is ook afkomstig van AGC. Balink kiest hier bewust voor ten behoeve van het onderhoudsgemak voor de eigenaar. Mocht er in de toekomst een ruit sneuvelen van de luifels, dan kan die ook na jaren met een minimum aan kleurverschil bijgemaakt worden.

Alle lange dagen van de Balink monteurs en medewerkers van Hilhorst zijn niet voor niets geweest: we hebben met elkaar een schitterend project gemaakt.

Contact

Neem contact op met Balink Glas & Aluminium

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Menu